Rođen je 18. avgusta 1985. godine u Banjaluci. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Banjaluci 2016. godine u klasi profesorice Jelene Karišik, ugledajući se na Ljubicu Sokić, Kandinskog, Miroa i Monea. Inspiraciju za svoje stvaralaštvo pronalazi u svakodnevnom okruženju u kojem kroz geometrijske i organske dijagrame realnost transponuje u likovni jezik koji ima polazište u modernističkim pravcima dvadesetog veka.

U procesu stvaranja slike, prvenstveno koristeći crtaće tehnike: uljani pastel, ugalj i olovke u boji, dok nadograživanje i raslojavanje likovnih elemenata postiže kombinovanjem istih. Bojanića karakteriše predilekcija za apstraktni ekspresionizam u slikarstvu. Istovremeno, posvećen je i heraldici, grafici, kaligrafiji, veksilolohiji i etnografskoj tekstilnoj umetnosti. Duško takođe stvara u službi odrđivog razvoja, jedinstveno povezujući umetnost sa održivim razvojem.

Dela Duška Bojanića su izložena u muzejima, univerzitetima, privatnim kolekcijama, ili su objavljena u publikacijama organizacija, kao što su Evropski savet za nadarene. Art ambasador je UNESCO kluba na Uverzitetu Sorbona u Parizu.

Radovi izloženi u Kafe Panorami: